Vaihda polttoainetta!

On aika täyttää säiliö polttoaineella, jolla on suuri ero sinulle ja työllesi. Olipa kyse puutarhatyöstä tai metsätöistä, on meillä polttoainetta, joka on sinulle, koneellesi ja ympäristöllesi parempi.

BECAUSE WE CARE...

Vinkkejä koneidesi ja veneesi talvisäilytykseen.

Täytä tankki Aspenilla ennen koneen tai veneen laittamista talvisäilytykseen, niin moottori on valmis käynnistymään talvilevon jälkeen!

Lähes kaikki Suomessa myytävä bensiini sisältää jopa 5 % etanolia. Se saattaa aiheuttaa korroosiota ja aiheuttaa kosteuden imeytymistä polttoaineeseen. Tällöin moottoria voi olla vaikea käynnistää, ja moottori saattaa käydä epätasaisesti. Lisäksi etanoli voi liuottaa polttoainesäiliöön ajan mittaan kertynyttä likaa ja kerrostumia, mikä voi tukkia polttoainejärjestelmän. Silloin moottoria voi olla vaikea käynnistää. Se saattaa käydä epätasaisesti ja pahimmassa tapauksessa rikkoutua.

Aspen alkylaattibensiini ei sisällä etanolia säilyy noin 10 kertaa pidempään kuin tavallinen bensiini. Vaikka sitä varastoitaisiin useita vuosia, sen laatu ei heikkene. Kun säiliössä on sitä, säiliötä ei tarvitse tyhjentää talveksi. Silloin koneen tai veneen moottori käynnistyy helposti, vaikka se olisi ollut pitkään käyttämättä.

Jos haluat säilyttää koneesi tai veneesi talven yli ihanteellisesti, toimi seuraavasti.

  • Vaihe 1: Täytä säiliö Aspen-alkylaattibensiinillä.
  • Vaihe 2: Anna moottorin käydä 2 minuuttia, jotta bensiini kiertää koko polttoainejärjestelmässä.

Vaihe 3: Laita ruohonleikkuri, muu laite tai vene talviteloille

Millainen työympäristösi on?

Mielestämme koneiden tulee olla helppoja hoitaa, käynnistää ja käyttää – sekä ennen kaikkea ympäristöystävällisiä. Oletko samaa mieltä?

Lue lisää siitä, miten voit parantaa työympäristöäsi.

Löydä oikea polttoaine

Kaksitahtimoottoriin kannattaa valita punainen Aspen 2 -kanisteri. Nelitahtimoottoreihin sopii sinisessä kanisterissa myytävä Aspen 4. Etkö ole varma, onko koneesi tai veneesi moottori kaksi- vai nelitahtinen? Moottorisahoissa, raivaussahoissa, katkaisukoneissa, pensassaksissa ja mopoissa on yleensä kaksitahtimoottori. Ruohonleikkureissa, puutarhajyrsimissä, lumilingoissa, venemoottoreissa ja mopoissa on usein nelitahtimoottori.

Tutustu tuotevalikoimaan