Aspen alkylaattibensiini parantaa työympäristöäsi, olitpa ammattilainen tai kodin korjaaja.


Aspen ryhtyi ensimmäisenä Ruotsissa kehittämään alkylaattibensiiniä 1980-luvulla, Silloin huomattiin, että kädessä pidettävistä metsätyövälineistä lähtevät höyryt vaikuttivat metsureihin haitallisesti. Nykyinen polttoaineemme perustuu silloin tehtyyn kehitystyöhön. Se vaikuttaa ympäristöön mahdollisimman vähän, ja parantaa käyttäjien työympäristöä. Nykyään työympäristövaatimusten mukaan yritysten tulee valita puhtain vaihtoehto, mutta yksityishenkilöt saavat valita haluamansa polttoaineen.

Gräsklippare

Pakokaasujen haitallisuus tunnetaan. Siksi kukaan ei mielellään seiso tyhjäkäynnillä olevan auton takana. Mutta kun leikataan ruohoa tai jyrsitään maata, pakokaasut ympäröivät käyttäjän. Vaikka tavallisen bensiinin sijasta voidaan käyttää puhtaampaa vaihtoehtoa, monet käyttävät ruohonleikkurissaan samaa polttoainetta kuin autossaan.

Metsissä ja puutarhoissa työtä tekevät käyttävät alkylaattibensiiniä, koska heidän täytyy valita se työsuojelusyistä. On käytettävä henkilöstölle vähiten haitallista vaihtoehtoa. Nyt muutkin täytyy saada huomaamaan, että tavalliselle bensiinille on olemassa vaihtoehto ja saada heidät ymmärtämään ero. Tavallisen bensiinin sijasta varsinkin pienissä moottoreissa voidaan käyttää puhtaampaa vaihtoehtoa. Kun valitaan vähemmän haitallisia aineita sisältävä polttoaine, siitä on hyötyä terveyden ja ympäristön kannalta. Puhtaampi polttoaine vähentää huollon ja korjausten tarvetta sekä pidentää käyttöikää.

Jos autossa ja ruohonleikkurin tai veneen pienessä moottorissa käytetään samaa bensiiniä, aiheutuu ongelmia, koska se ei sovellu pienien moottorien pienemmälle teholle yhtä hyvin. Alkylaattibensiini koostuu bensiinin puhtaimmasta osasta, joka soveltuu pienten moottorien vähemmän kehittyneelle tekniikalle. Teknisesti kehittynyt tuote kompensoi vähemmän kehittyneen moottorin puutteet.

Huolestumme vaaroista, jotka voidaan nähdä omin silmin, mutta tällaisiin vaaroihin ei kiinnitetä yhtä paljon huomiota. Tavallinen bensiini aiheuttaa terveysongelmia ja vaikuttaa ympäristöön haitallisesti. Lisäksi se aiheuttaa hankaluuksia pienemmissä moottoreissa, joissa sitä ei voida puhdistaa samalla tavalla kuin suuremmissa moottoreissa. Tällöin huoltotarve kasvaa ja käyttöikä lyhenee.

Tavallinen bensiini koostuu kolmesta hiiliyhdisteiden ryhmästä: parafiineista, aromaattisista hiiliyhdisteistä ja olefiineista. Olefiinit ja aromaattiset hiiliyhdisteet vaikuttavat ihmisten kehoihin ja otsonikerrokseen haitallisesti. Alkylaattibensiini ei sisällä niitä.

Tavallista bensiiniä voi toki käyttää mainiosti suuremmissa moottoreissa, koska niiden kehittynyt tekniikka käsittelee sen. Pienempiin moottoreihin on syytä valita puhtaampi vaihtoehto, kuten myös silloin, jos joudutaan tekemisiin pakokaasujen kanssa.

Alkylaattibensiini on hieman kalliimpaa kuin tavallinen bensiini, mutta se on hintansa arvoista terveys- ja ympäristöhyötyjensä vuoksi. Lisäksi sitä tarvitaan usein vähemmän. Eli VAIHDA POLTTOAINETTA!