Aspen alkylaattibensiini – polttoaineita ihmisille, jotka välittävät



Kun Erik Sparrman valmistui metsänhoitokoulusta vuonna 1985 ja aloitti työskentelyn metsurina, moottorisahojen ympärillä leijui usein sinistä savua. Lumihangessa seisominen ja bensiinihöyryjen hengittäminen koko päivän ei ollut mikään miellyttävä kokemus.

– Ennen kaikkea se ei ollut hyväksi terveydelle. Sain usein päänsärkyä hajusta, Erik sanoo. Kun Aspenin alkylaattibensiini tuli markkinoille vuonna 1988, siirryin heti siihen. Se on täysin hajutonta ja sekä koneet että sahat pysyvät erittäin puhtaina. Lisäksi tiedän, että siinä on aina öljyä ja bensiiniä oikeassa suhteessa eikä minun tarvitse itse sekoittaa mitään.

Erikillä on nykyään oma yritys Skog och Terräng Lundissa Skellefteån lähellä. Hän toimii pääasiassa metsätalousalan kouluttajana, mutta tekee myös pieniä hakkuita ja raivauksia. Hän kouluttaa yritysten työntekijöitä käyttämään moottorisahoja turvallisesti ja siinä oikealla polttoaineella ja öljyllä on tärkeä merkitys.

– Suosittelen aina alkylaattibensiinin käyttämistä sekä työntekijän että sahan vuoksi. Tällä hetkellä arvioisin, että 90 prosenttia kurssien osanottajista käyttää sitä jo entuudestaan. Lisäksi yritykset ovat alkaneet vaatia ympäristöystävällisten tuotteiden käyttöä.

Aspen Bio Chain oil
Pari vuotta sitten markkinoille tuli Aspen Bio Chain Oil, ympäristöystävällinen kasvipohjainen teräketjuöljy, ja Erik oli tietysti ensimmäisten joukossa kokeilemassa tuotetta. Sen suurena etuna hän pitää sitä, että se kestää pitkiä seisonta-aikoja, mikä on ollut ongelma muilla biologisilla öljyillä.

– Jos saha on seissyt käyttämättömänä huonolla, jähmeällä öljyllä, ketju ei jaksa vetää tietyissä asennoissa, vaan sinun on autettava se käyntiin. Vanhaa, huonoa öljyä voi melkein leikata saksilla kylmällä säällä, koska siitä tulee niin jähmeää. Aspenin öljy on sen sijaan erittäin puhdasta, juoksevaa ja helppokäyttöistä. Olen käyttänyt sitä –24 asteen pakkasessa, ja se on toiminut erittäin hyvin.

Erikin työtä on helpottanut sekä alkylaattibensiini että teräketjuöljy. Valmiiksi sekoitetut tuotekanisterit on helppo ottaa mukaan metsään.

– Niillä on myös pitkä säilyvyysaika eikä kalkkikerrostumia muodostu. Pidän Aspenin tuotteista, ne toimivat ja niitä on helposti saatavilla, minkä vuoksi en ole koskaan vaihtanut polttoaineita. Joidenkin mielestä alkylaattibensiini on kallista, mutta minun mielestäni se tulee halvemmaksi pitkällä juoksulla, ja ennen kaikkea se on paljon parempi vaihtoehto ympäristölle!

Aspen 2 - Polttoaine ilmajäähdytteisiin kaksitahtimoottoreihin

Aspen Bio Chain oil - Teräketjuöljy moottorisahojen ketjuihin ja terälevyihin