Näin suojelet elämää merenlahdellasi

Meitä on monia, jotka rakastavat merta. Vapauden tunne liukuessasi sinisellä aavalla. Rauha, kun keinut aalloilla ja odotat siiman kiristyvän.

Meri on upea ekosysteemi. Mutta vaikka rakastamme sitä ja olemme täysin riippuvaisia siitä, emme aina ole olleet ystävällisiä merta kohtaan. Täytämme sen muoveilla, roskilla ja aineilla, jotka eivät kuulu sinne.

Tämä kehitys on saatava loppumaan. On paljon asioita, joita voimme tehdä tilanteen muuttamiseksi. Yksi niistä on lopettaa roskien heittäminen ympärillemme, niin merellä kuin maallakin. Ympäristömerkillä varustettujen pesuaineiden käyttö on toinen. (Tiesitkö muuten, että yleensä täyden astianpesukoneellisen pesemiseen riittää puolikas pesutabletti? Ihan totta.)

Aspenilla on täysin oma resepti, joka auttaa sinua suojelemaan elämää omalla merenlahdellasi. Sitä kutsutaan alkylaattibensiiniksi ja se on tuote, jonka me muuten olemme keksineet itse. Alkylaattibensiini valmistetaan kaasuista, joita syntyy öljynjalostuksen yhteydessä. Se on erityisen puhdas polttoaineen muoto, joka palaa moottorissa erittäin puhtaasti.

 

JOPA 99 PROSENTTIA PUHTAAMPAA

Ja kun sanomme erityisen puhdasta, emme tarkoita vain hieman puhtaampaa. Itse asiassa polttoaineemme sisältää jopa 99 prosenttia vähemmän haitallisia hiilivetyjä kuin perinteinen bensiini.

On erityisen tärkeää valita oikea polttoaine, jos sinulla on vanhempi perämoottori. Noin 25 prosenttia polttoaineesta voi päätyä palamattomana suoraan veteen. Koska Aspen-alkylaattibensiini on mm. suurelta osin vapaa haitallisia aromaattisista hiilivedyistä, teet merelle suuren palveluksen.

 

 

HYVÄ MOOTTORILLE

Teet suuren palveluksen myös moottorillesi. Koska Aspenin alkylaattibensiini on uskomattoman paljon puhtaampaa, voi moottorikin paremmin, kun käytät tätä polttoainetta. Se on helpompi käynnistää ja moottori pysyy paljon puhtaampana noesta puhtaan palamisen ansiosta. Koska kestävyys on jopa kymmenen kertaa parempi kuin tavallisella bensiinillä, sinun ei edes tarvitse tyhjentää säiliötä, kun vene nostetaan maihin kauden päätyttyä. Ja kun keväällä on jälleen aika laskea vene vesille, moottori käynnistyy helpommin.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: teet itsellesi palveluksen valitsemalla oikean polttoaineen. Kun ajat venettä, istut aivan moottorin vieressä. Aina on olemassa vaara, että hengität moottorin pakokaasuja ja varmasti olisi mukavampaa, jos pakokaasut olisivat mahdollisimman vapaita haitallisista hiilivedyistä?

Mieti siis tarkkaan seuraavan kerran, kun on aika täyttää perämoottorisi tankki, minkä polttoaineen valitset.

Meren vuoksi.

Moottorisi vuoksi.

Ja eikä vähiten: oman itsesi vuoksi.