Mitä polttoainetta sinun tulisi käyttää koneessasi?

Olet nyt ehkä ymmärtänyt, että sinun luultavasti pitäisi vaihtaa Aspenin polttoaineeseen. Hyvä! Mutta niitä on useita erilaisia, joten mikä niistä sinun pitäisi valita?

Syy, miksi sinun pitää kysyä tämä kysymys, on aika yksinkertainen: Eri moottorit tarvitsevat erityyppisiä polttoaineita. Aspenin kaksi päätuotetta ovat Aspen 2 ja Aspen 4. Aspen 2:ta käytetään yleensä kaksitahtimoottoreissa ja Aspen 4:ää nelitahtimoottoreissa. Vaikuttaa loogiselta, eikö?

On useita tärkeitä syitä, miksi näitä polttoaineita ei voida sekoittaa miten tahansa. Yksi niistä on, että Aspen 2 sisältää kaksi prosenttia täyssynteettistä moottoriöljyä. Useimmat kaksitahtimoottorit on rakennettu käytettäväksi polttoaineella, jossa on muutama prosentti öljyä voiteluaineena. Nelitahtimoottori saa yleensä voiteluaineen erillisestä öljypohjasta. Jos et ole varma, onko moottori kaksi- vai nelitahtinen, tarkista, löytyykö moottorista erillinen öljypohja tai mittatikku. Siinä tapauksessa moottori on nelitahtinen, ja sinun tulee käyttää Aspen 4 -bensiiniä.

 

SÄÄNNÖT VAHVISTAVA POIKKEUS

Tällaiset nyrkkisäännöt on aina hyvä muistaa. Mutta kaikilla säännöillä on tietenkin poikkeus, niin tälläkin. On nimittäin olemassa kaksitahtimoottoreita, joissa on erillinen öljysäiliö, ja näitä moottoreita tulee käyttää Aspen 4:llä.

Tämä on tärkeää tarkistaa ennen koneen tankkaamista. Jos sinulla on esimerkiksi kaksitahtimoottori ilman erillistä öljysäiliötä ja käytät sitä ilman öljysekoitusta, kampikammiossa ei ole voiteluainetta. Se aiheuttaa moottorin kiinnileikkaamisen.  

 

MUUT TUOTTEET

Aspen 2:n ja Aspen 4:n lisäksi valikoimassamme on useita muita tuotteita.

Aspen D on dieselpolttoaine, joka koostuu 100 prosentista uusiutuvia hiilivetyjä. Se on kehitetty erityisesti käyttäjille, jotka ajattelevat ihmistä, konetta ja ympäristöä. Aspen D:tä voidaan varastoida 3-4 kertaa pidempään kuin tavallista ruotsalaista tai eurooppalaista dieseliä. Lisäksi se on taatusti RME-vapaa.

Kaikki nämä seikat yhdessä parantavat toimintavarmuutta ja vähentävät tukkeutuneiden suodattimien ja sumuttimien vaaraa – mikä puolestaan vähentää moottoririkkojen riskiä. Aspen D on kehitetty ensisijaisesti pienemmille dieselkoneille, joissa on yksinkertainen pakokaasujen puhdistusjärjestelmä tai se puuttuu kokonaan. Näitä voivat olla esimerkiksi maantiivistäjät, pienkaivurit, sähkögeneraattorit, kompressorit, nosturit, ruohonleikkurit, monitoimityökoneet, trukit, kuumavesipesurit ja diesellämmittimet.

Aspen+ on polttoaine käyttäjille, jotka haluavat maksimaalista suorituskykyä. Sitä voidaan käyttää autoissa, moottoripyörissä, moottorikelkoissa, kartingautoissa ja veneissä, ja se säilyttää tasaisen laadun ja tiheyden, mikä mahdollistaa moottorin hienosäädön. Se sisältää myös kemiallisesti sitoutunutta happea, joka antaa suuren tehon. Aspen+ karstoittaa moottoria erittäin vähän ja on hyvä vaihtoehto mm. moottoriurheiluun sisätiloissa.

Aspen+ kestää pitkäaikaista varastointia ja on suurelta osin vapaa haitallisia aromaattisista hiilivedyistä.

Jos haluat parasta ja olla täysin varma, että saat moottoristasi parhaan mahdollisen suorituskyvyn, tutustu Aspen R:ään. Olemme valinneet siihen hienoimmat ainesosat parantamaan moottorin teknisiä ominaisuuksia niin paljon kuin mahdollista. Se on moottoriurheiluun tarkoitettu korkeaoktaaninen polttoaine, joka korkean laatunsa ja tasaisen tiheytensä ansiosta mahdollistaa moottorin hienosäädön optimaalista suorituskykyä varten.

Aspen R:n oktaaniluku on RON 102/MON 90, mikä on korkein sallittu kansainvälisen moottoriurheiluorganisaatio FIA:n määräysten mukaisesti.

NÄITÄ KONEITA TULISI USEIMMITEN KÄYTTÄÄ ASPEN 2:LLA

• Moottorisaha

• Raivaussaha

• Katkaisukone

• Pensasleikkuri

 

Huomaa otsikon sana ”useimmiten” – poikkeuksia on lähes kaikissa luokissa

NÄITÄ KONEITA TULISI USEIMMITEN KÄYTTÄÄ ASPEN 4:LLÄ

•Perämoottori

•Ruohonleikkuri

• Jyrsin

• Lumilinko

 

Huomaa otsikon sana ”useimmiten” – poikkeuksia on lähes kaikissa luokissa