Aspen allekirjoitti ympäristöystävällistä polttoainetta koskevan sopimuksen Porsche Sweden ja Porsche Carrera Cup Scandinavian kanssa.

 

Aspen on allekirjoittanut sopimuksen Porsche Sweden kanssa ympäristöystävällisen polttoaineen toimittamisesta urheiluautovalmistajan kilpasarjoihin Porsche Carrera Cup Scandinavia ja Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Aspenin sopimus Porsche Sweden kanssa on monivuotinen ja koskee ympäristöystävällisen polttoaineen toimituksia Skandinavian johtaviin kilpasarjoihin sekä Ruotsin GT-autojen mestaruussarjaan Porsche Carrera Cup Scandinaviaan ja tukiluokassa Porsche Sprint Challenge Scandinaviaan 718 Cayman GT4 RS Clubsport -malliin. Aspenin hiljattain kehittämässä huipputehokkaassa polttoaineessa on 33 prosenttia fossiilivapaita komponentteja. Polttoaine auttaa molempia kilpasarjoja pienentämään ympäristöjalanjälkeään. Yhteistyö Aspenin ja Porsche Swedenin välillä on pitkäaikainen ja tavoitteena on lisätä fossiilivapaata seosta asteittain 100 prosenttiin ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi entisestään.

Porsche on aina ollut kilpa-ajon synonyymi. Haluamme ylläpitää tätä perintöä ja samalla edistää siirtymää, joka on pitkällä aikavälillä kestävä ympäristön kannalta, sanoo Anders Boqvist, Porsche Sweden brändipäällikkö. Ympäristöystävällisen polttoaineen käyttöönotto pohjoismaisessa kilpasarjassa on tehokas tapa pienentää paikallista ympäristöjalanjälkeämme jo ensi kaudella.

 

Yhteistyö mahdollistaa sen, että voimme jatkaa suositun kilpasarjan ajamista mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin, sanoo Thomas Johansson, Porsche Carrera Cup Scandinavian urheilujohtaja.

Olemme uskomattoman ylpeitä saadessamme olla mukana tässä projektissa, Aspenin toimitusjohtaja Claes Alin sanoo. Yhteistyö Porsche Sweden kanssa on jatkunut jo pitkään. Jo vuonna 2008 toimitimme polttoainetta Göteborg City Raceen ja vuodesta 2018 Aspen on ollut Carrera Cupin yksikköpolttoaineena. Se on edistänyt osaltaan nykyisen projektin etenemistä. Porsche Sweden, Aspen ja Porsche Motorsport aloittivat keskustelut Rudskogen Motorsenterissä, jossa ajettiin molemmat mestaruussarjat viime syyskuussa. Neljä kuukautta myöhemmin meillä on ympäristöystävällinen polttoaine, joka ei menetä tehoa ja joka on kaikilta osin hyväksytty sekä 911 GT3 Cupiin että 718 Cayman GT4 RS Clubsport -mallille.

Porsche Carrera Cup Scandinavian ja Porsche Sprint Challenge Scandinavian kausi 2024 alkaa entisellä Formula 1 -radalla Scandinavian Racewayllä Anderstorpissa 3.–4. toukokuuta.

Molempiin mestaruussarjoihin kuuluu yhteensä kuusi tapahtumaa – neljä Ruotsissa ja yksi Tanskassa ja yksi Norjassa – ja niissä ajetaan kaksitoista kilpailua.

Kalenteri 2024

3.–4. toukokuuta: Scandinavian Raceway, Anderstorp, Ruotsi

1.–2. kesäkuuta: Gelleråsen Arena, Karlskoga, Ruotsi

29.–30. kesäkuuta: FDM Jyllandsringen, Silkeborg, Tanska

16.–17. elokuuta: Gelleråsen Arena, Karlskoga, Ruotsi

6.–7. syyskuuta: Rudskogen Motorsenter, Rakkestad, Norja

20.–21. syyskuuta: Mantorp Park, Mantorp, Ruotsi